Advies over elektrische fietsen

Welk framemodel past bij mij?

Fietsen en e-bikes zijn er in de meest uiteenlopende framemodellen. Het fietsframe draagt het gewicht van de fietser en absorbeert schokken en remkrachten. Een krachtig en betrouwbaar frame is dus essentieel. Lees snel verder en kom erachter welke frametypes er zijn bij Gazelle en welke het beste bij jou past.

Inhoud:

Welk framemodel past bij mij?

Waarom zijn er verschillende framevormen?

Een fietsframe is het dragende stuk van elke fiets of e-bike. Het is verantwoordelijk voor de stabiliteit van de hele constructie, omdat het de stuurvork, het zadel en het achterwiel bij elkaar houdt. Bij een elektrische fiets bevinden de motor en de accu zich soms ook in het frame. Omdat er veel mensen met verschillende behoeften bestaan, zijn er verschillende type frames uitgebracht die variëren in vorm.

In het algemeen bestaan er deze drie fietsframes: 

Welke framemodellen vind je bij Gazelle?

Bij Gazelle maken we onderscheid tussen framemodellen met een lage-instap, midden-instap en hoge-instap:

Lage-instap of golfframe

Het lage instap frame van Gazelle lijkt op het golfframe, omdat je er gemakkelijk op- en afstapt. Het is daarom bijzonder geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan ergonomie. Of voor ouders die hun kinderen meenemen op de fiets en het daarom comfortabeler vinden om altijd snel met beide voeten op de grond te kunnen staan. Klinkt dit naar wat jij zoekt? Dan kunnen we je de Avignon C8 HMB e-bike en de Ultimate C5 HMB e-bike aanraden.

Midden-instap of trapezeframe

Onze midden-instapframes hebben dezelfde kenmerken als de trapeze frames en zijn vooral geschikt voor wie sportiviteit en comfort wil combineren. Een midden-instapmodel, zoals de Medeo T10 HMB e-bike, behoudt zijn sportieve looks terwijl je nog steeds gemakkelijk op- en af kan stappen.

Hoge-instap of diamantframe

voor stabiliteit, maar ook voor een sportieve houding. Hierdoor kun je heel krachtig trappen, zodat je snel een hoog tempo bereikt. Onze hoge-instap e-bikes van Gazelle, zoals de Ultimate C5 HMB of de Orange C7+ HMB, worden ook gekenmerkt door hun opvallende en stijlvolle bovenbuis.

Welk frame is geschikt voor mij?

De framevorm die bij jou past, hangt dus af van je voorkeuren en gewenste houding. Een gratis proefrit op onze testbanen en een persoonlijk advies helpen je het juiste type frame te vinden.

Daarnaast is ook de juiste framemaat van belang. De juiste framemaat voor jou hangt vooral af van je lengte. Het zadel moet bijvoorbeeld altijd op heuphoogte staan als je naast je e-bike staat, zodat je, als je op het zadel zit, nog steeds met beide voeten de grond kunt raken. Je kunt ook op onze website zelf je framemaat berekenen

Dus, ben jij klaar om jouw ideale elektrische fiets te ontdekken? Maak een afspraak bij een van onze E-bike Testcenters of bij een Gazelle fietsenwinkel bij jou in de buurt. Onze experts ontvangen je graag en nemen de tijd om je uitgebreid te adviseren en het perfecte model voor je te vinden.