Advies over fietsen

Bandenmaat fiets

Wat moet ik weten over de bandenmaat van mijn fiets?

Bij fietsen wordt de wielmaat of bandenmaat in inches aangegeven. De waarde verwijst naar de diameter van de velg, niet naar de diameter van de band. Als alternatief is er ook de Europese ETRTO-norm, hier is de diameter van de velg op de zogenaamde velgrand genummerd in millimeters. Een wielmaat van 28 inch komt overeen met een ETRTO-waarde van 622 mm.

Bandenmaat van 26 inch

Terwijl de bandenmaat van 26 inch vroeger de status quo was voor sportieve fietsen zoals mountainbikes en toerfietsen. Deze banden waren wereldwijd goed verkrijgbaar. Inmiddels zijn banden van 28" de standaard. Wij hebben een aantal fietsen met wielmaat 26". 

Het grote voordeel van een wielmaat van 26 inch is dat fietsen met banden in deze maat extra stabiel zijn en dat je goed met je voeten bij de grond kunt. Daarnaast worden deze fietsbanden vaak gebruikt bij elektrische bakfietsen. Zoals onze Makki. 

Bandenmaat van 28 inch

28 inch banden zijn in ons land de gangbare standaard geworden. In combinatie met het juiste frame vindt bijna elke volwassen fietser de perfecte fiets voor zichzelf. Daarom bieden wij fietsen en elektrische fietsen in verschillende uitvoeringen voor elk budget in deze wielmaat. 

Bandenmaat fiets

Welke bandenmaat heb ik nodig in inches?

De juiste wielmaat in inches kan worden bepaald aan de hand van je lichaamsgrootte. Door deze te combineren met de juiste framemaat, vind je bij ons de perfecte fiets of elektrische fiets voor jou. Wij raden je aan om vooraf een afspraak te maken voor een Fietsadvies in een van onze Experience Centers of een fietsenwinkel bij jou in de buurt. Het is aan te raden om met een expert je ideale banden- en framemaat te bespreken.

Welke bandenmaat heb ik nodig in inches?

Welke bandenmaat bij een elektrische fiets?

Over het algemeen gelden voor elektrische fietsen dezelfde bandenmaat als voor gewone fietsen. Het is afhankelijk van het model en de framemaat welke fiets het beste bij je past. Ook hier adviseren wij een Fietsadvies afspraak ter maken om het best mogelijke comfort te bieden.

Welke bandenmaat bij een elektrische fiets?