Verschillende displays voor jouw elektrische fiets

Welke displays hebben Gazelle e-bikes?

Op een elektrische fiets van Gazelle zit standaard een display. Zo zie je in één oogopslag hoe ver je gefietst hebt, hoe ver je nog kan fietsen en hoe snel je fietst. En dat is lang niet alles. Met sommige displays kan je eenvoudig navigeren of zelfs je smartphone opladen. Zo biedt Gazelle voor iedereen een passende oplossing.

Lees meer over:

Bosch Intuvia display

Het overzichtelijke middendisplay van de Bosch middenmotor bedien je eenvoudig met je handvat. Zo hoef je je handen niet te verplaatsen tijdens het bedienen van de Bosch fietscomputer. Het LCD scherm zorgt ervoor dat je altijd duidelijk je snelheid, afstand, rijtijd en actuele actieradius kunt aflezen. Fietsen met Bosch Intuvia display hebben 4 rijmodi: Turbo, Sport, Tour en Eco.

 • Turbo: directe en maximaal krachtige ondersteuning tot aan de hoogste trapfrequenties voor sportief rijden
 • Sport: onmiddellijke, krachtige ondersteuning voor terrein en stad
 • Tour: gelijkmatige ondersteuning voor lange ritten
 • Eco: effectieve, zachte ondersteuning.

Bosch Nyon display

Het Bosch Nyon display is de eerste all-in-one elektrische fietscomputer met geïntegreerde navigatie. Het navigatie-display kun je aanpassen aan je eigen voorkeuren. Het is mogelijk om 2D of 3D weergave te kiezen net als bij de bekende autonavigaties. De fiets-geoptimaliseerde routeberekening helpt om drukke wegen en omwegen te vermijden. Het display geeft informatie over snelheid, trapfrequentie en bereik, navigeert per GPS en analyseert je conditie. Het Nyon display heeft vier verschillen rijmodi. Zo kies je altijd de motorondersteuning die jij op dat moment nodig hebt.

Het display kan worden aangepast aan je eigen behoeften door middel van de smartphone app: eBike Connect. Zo wordt het display van je fiets een verlengde van je smartphone. Dit biedt de mogelijkheid om tijdens het fietsen je smartphone te gebruiken om bijvoorbeeld te bellen of muziek af te spelen.

Bosch Purion display

Het Purion zijdisplay van Bosch is makkelijk en veilig te bedienen met de duim links aan het stuur. Het display en de bediening zitten samen in één apparaat. Met de eenvoudig te bedienen toetsen kunnen de ondersteunende fasen ingesteld worden (Off, Eco, Tour, Sport, Turbo). Het display kan vanuit elke hoek optimaal afgelezen worden en informeert je over de snelheid, totaal aantal kilometers, reikwijdte en afstand.

 • Turbo: directe en maximaal krachtige ondersteuning tot aan de hoogste trapfrequentie voor sportief rijden
 • Sport: onmiddellijke en krachtige ondersteuning voor terrein en stad
 • Tour: gelijkmatige ondersteuning voor lange ritten
 • Eco: effectieve en zachte ondersteuning
 • Off: ondersteuning is uit, maar het display blijft de belangrijke informatie geven.

Bafang display

Het Bafang LCD display heeft een heel hoog contrast en is zodoende goed leesbaar in direct zonlicht. Alle belangrijke informatie is in 1 oogopslag af te lezen. De bediening is met 3 knoppen zeer eenvoudig en intuïtief te bedienen.

Fietsen met een Bafang zijdisplay hebben 5 ondersteuningsniveaus, waarbij 1 de lichtste ondersteuning geeft en 5 de zwaarste ondersteuning. 

Shimano Steps display

Het standaard display bij jouw Shimano Steps middenmotor zit in het midden van het stuur. De compacte fietscomputer van Shimano Steps heeft een gemakkelijk afleesbaar display met groot contrast. Altijd inzicht in je snelheid, kilometers, ondersteuningsniveau en actieradius. Gemakkelijk en veilig te bedienen met je handvatten.

 • High: krachtige ondersteuning voor maximale boost
 • Normal: geleidelijke ondersteuning voor een sportieve rit
 • Eco: lage ondersteuning, maar maximaal bereik
 • Off: geen ondersteuning, maar display blijft belangrijke informatie geven.

Panasonic middendisplay

Bij een Panasonic voorwielmotor krijg je afhankelijk van het elektrische fietsmodel een zij- of middendisplay. Beiden zijn gemakkelijk te bedienen met de handvatten. Zo hoef je nooit meer je handen te verplaatsen wanneer je je fietscomputer wilt bedienen. Bovendien beschikt dit display over een micro-usb voor het opladen van jouw smartphone of navigatie via het scherm. De luxe fietscomputers van Panasonic zijn overal op voorbereid.

 • High: krachtige ondersteuning tijdens het trappen om comfortabel te fietsen, zelfs helling op en met bagage
 • Standard: gelijkmatige ondersteuning met groot bereik
 • Eco: ondersteuning is minder intensief, maar je kunt langere afstanden bereiken met één acculading
 • Off: geen ondersteuning, maar display geeft belangrijke informatie weer.

Meer weten over jouw display?

Wil je meer weten over het display op jouw elektrische fiets? Neem dan eens een kijkje bij onze handleidingen. In de handleiding van jouw e-bike systeem wordt ook altijd je display uitgebreid besproken. 

Heb je een vraag over het display van jouw e-bike? Kijk dan eens of wij deze vraag al behandelen in onze Veelgestelde vragen