Accu

Een nieuwe accu voor mijn e-bike kopen. Is dat mogelijk?

Ben je een fanatiek fietser en vraag je je wel eens af of een tweede accu voor jouw e-bike handig is? Er zijn meerdere scenario’s waarin een extra accu inderdaad van pas komt. We leggen je uit wanneer het voor jou relevant is en hoe je aan een nieuwe accu komt.

Een nieuwe accu voor mijn e-bike kopen. Is dat mogelijk?

Is een losse accu voor mij relevant op fietsvakantie?

Je hebt een prachtige vakantie gepland om met je e-bike op pad te gaan, maar hebt geen tijd of plek om tussentijds de accu op te laden. Een tweede accu is dan handig om te hebben. Op die manier verdubbel je de actieradius van je elektrische fiets en kun je zonder zorgen op fietsvakantie. Je hoeft niet meer te wachten tot de accu is opgeladen. Als de accu leeg is, vervang je hem en fiets je zo weer verder. 

De actieradius is niet alleen afhankelijk van de capaciteit van de accu. Ook het terrein en het weer kunnen de actieradius beïnvloeden. Wanneer je door een heuvellandschap fietst, kost dat de e-bike meer energie dan bijvoorbeeld fietsen op een platte weg. Ook fietsen met tegenwind kost meer vermogen. In beide gevallen wordt de actieradius kleiner. Bij het aanschaffen van een extra accu, kun je er dus ook voor kiezen om een accu met meer capaciteit te bestellen. Op deze manier vergroot je de actieradius nog verder.

Mijn accu is aan het eind van zijn levensduur

Wist je dat de gemiddelde levensduur van een accu vijf tot zes jaar is? Als je jouw e-bike al een aantal jaren hebt en de accu minder krachtig wordt, is dat dus niet zo gek. Geen zorgen: ook dan biedt een nieuwe accu uitkomst. Dat is een stuk goedkoper dan het kopen van een compleet nieuwe e-bike. Rust je oude, vertrouwde e-bike uit met een nieuwe accu en hij fietst weer alsof je hem net uit de winkel hebt.

Zijn alle accu’s van Gazelle e-bikes los te verkrijgen?

Veel accu’s zijn los verkrijgbaar bij Gazelle-winkels. Afhankelijk van het type e-bike dat je hebt en de capaciteit die je wil, kan de winkel de beschikbaarheid voor je controleren. Zij kunnen de accu dan ook direct voor je bestellen.

Losse accu

Hoeveel kost een nieuwe accu voor mijn e-bike?

De prijs van een losse accu is vooral afhankelijk van de capaciteit. Hoe hoger de capaciteit, hoe hoger de kosten. Een hogere capaciteit betekent daarnaast dus een grotere actieradius. Heel fijn voor het fietsen van lange afstanden. Verder past er maar één soort accu op jouw fiets, je hoeft dus niet over het merk na te denken. Vraag een lokale Gazelle-winkel naar de exacte kosten.

Waar kan ik een losse accu voor een e-bike kopen?

Je kunt een losse accu dus gemakkelijk bestellen bij een Gazelle-winkel. De experts in de winkels weten precies welke accu bij jouw elektrische fiets past en helpen je graag met alle overige vragen over bijvoorbeeld de capaciteit, levensduur en kosten.