Fietsen

Zeg je fietsen, dan zeg je Gazelle. Zeg je Gazelle, dan zeg je fietsen. We hebben veel verschillende fietsen, dus er is er hoe dan ook eentje voor jou. Kies een fiets voor heren of dames zowel elektrisch als niet elektrisch of kies een mid-step model. Bestel ‘m online of check de voorraad bij een fietsenwinkel bij jou in de buurt. 

Hulp nodig bij het kiezen? Gebruik onze online Fiets Keuzehulp

Welke fiets past bij mij?

Zoals gezegd: wij hebben fietsen voor iedereen. Houd je van de buitenlucht, maar kun je zo nu en dan een welverdiend duwtje in de rug gebruiken? Kijk dan eens naar onze elektrische fietsen. De accu’s op onze e-bikes worden steeds krachtiger, waardoor je een heel eind vooruit kunt, voordat je naar een stopcontact op zoek moet. Fiets je liever volledig op eigen kracht, dan is er ook genoeg te kiezen. Op onze stadsfietsen overleef je de drukste straten, op onze transportfietsen vervoer je je hele hebben en houden en in onze bakfietsen of op onze moederfietsen is er genoeg plek voor alle kinderen, inclusief hond of kat. Weet je al wat bij jou past? 

Een fiets met of zonder versnellingen?

Voordat je verder zoekt, is het belangrijk om je eerst af te vragen of je op zoek bent naar een fiets met versnellingen of een fiets zonder versnellingen. De voordelen van versnellingen zijn duidelijk: je komt elke heuveltje makkelijker op, schakelt bij tegenwind even een tandje terug en optrekken bij een stoplicht wordt een eitje. Fietsen met zeven versnellingen zijn bijzonder populair, maar als je de Ardennen of de Alpen intrekt, kom je al gauw uit bij meer versnellingen. Toch heeft een fiets zonder versnellingen ook voordelen. Want wat er niet op zit, kan ook niet kapot. En dat is zeker als je zo nu en dan een overvolle fietsenstalling bezoekt best lekker. 

Fiets je liever met een handrem of terugtraprem?

Fietsen met handremmen mogen tegenwoordig misschien het populairst zijn, genoeg Nederlanders kiezen nog steeds bewust voor een fiets met terugtraprem. Zo’n remsysteem is ijzersterk, gaat amper stuk en vraag dus niet of nauwelijks om onderhoud. Op heuvelig landschap, waar je veel moet remmen, kun je wel beter voor handremmen kiezen. Die kunnen meer aan.

Fietsaccessoires

Ben je op zoek naar nieuwe accessoires voor je Gazelle-fiets? Bijvoorbeeld dubbele fietsentassen of een enkele fietstas welke je ook als schoudertas kunt gebruiken? Of een rieten mand voor je nieuwe transportfiets? Of verlichting voor je mooie retrofiets Van Stael.

Je fiets eerst testen?

Wist je dat je alle soorten fietsen heel gemakkelijk kunt testen bij ons? Bij onze Experience Centers staan de fietsen altijd voor je klaar. En niet alleen stadsfietsen, transportfietsen en sportieve fietsen, maar zeker ook onze elektrische fietsen. Maak nu een Fietsadvies afspraak en er staat 45 minuten iemand voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en te helpen met het kiezen van je fiets. Al onze fietsen test je in Amersfoort. Wil je alleen e-bikes testen? Kom dan naar Den HaagGroningenHaarlem of Waalwijk.

Zoek bijvoorbeeld naar: hybride fietsenlichtgewicht fietsen26-inch of 28 inch fietsenomafietsenretro-fietsensportieve fietsen of een Speed pedelec