Een fiets leasen als particulier: ontdek de mogelijkheden

Tegenwoordig is een nieuwe fiets een hele aanschaf. Gelukkig krijg je hier wel een hoop voor terug. De nieuwste technieken en moderne materialen maken je fiets een betrouwbare tweewieler om comfortabel van A naar B mee te komen. Hierdoor kan het zijn dat er wel een prijskaartje aan een goede fiets hangt.

Let op: Op dit moment is private lease van een Gazelle-fiets niet mogelijk. Wil je dat wij je weer informeren wanneer het mogelijk is?

Wat houdt een fiets leasen als particulier precies in?

Een fiets leasen als particulier houdt in dat je voor een vast bedrag per maand op een splinternieuwe fiets van hoge kwaliteit rijdt. Hiernaast profiteer je van ook van de bijbehorende service die je tot je beschikking hebt. Zo kun jij onbezorgd genieten van je ritjes. Anders dan bij kopen, betaal je het aankoopbedrag in termijnen.

Wil je graag op een mooie fiets rondrijden, maar komt het aankoopbedrag je financieel niet goed uit? Dan is private lease iets voor jou. Bekijk hier welke fietsen jij privé kunt leasen.

Hoe werkt het leasen van een fiets?

Privé een fiets leasen werkt heel simpel. Dit kun je gewoon zelf via onze website regelen. Het gaat als volgt: 

 1. Kies in het overzicht van leasefietsen je droomfiets uit en bestel hem online.
 2. Selecteer ‘lease’ als je betaaloptie en rond je bestelling verder af
 3. Wij doen een BKR-check en laten je zo snel mogelijk de uitslag weten.
 4. Na bevestiging ontvang je van ons een contract, welke je ondertekent kunt retourneren
 5. Nadat wij de gegevens hebben gecontroleerd, maakt de Premium Gazelle-dealer een afspraak met jou.
 6. Het moment waar je op hebt gewacht; je kunt je gloednieuwe fiets ophalen bij de dealer!
 7. Samen met je fiets ontvang je van ons een Gazelle Leasepas (in de app). Hiermee heb je recht op service, onderhoud en reparaties.

Wat kost het particulier leasen van een fiets?

Een fiets lease je al vanaf € 65 per maand. Een leasecontract bij Gazelle duurt in de regel 36 maanden (3 jaar). Misschien denk je nu “Is het dan niet goedkoper om een fiets direct aan te schaffen?”. Maar er zijn natuurlijk meer kosten verbonden aan het bezit van een nieuwe fiets dan alleen het aankoopbedrag. 

Denk aan een verzekering, onderhoudskosten en onverwachte reparatiekosten. Deze zijn allemaal inbegrepen bij het maandelijkse leasebedrag! Ook telt de afschrijving van de fiets mee in het totale kostenplaatje. Koop je een fiets dan zal hij verouderen en minder waard worden, waardoor je weer geld moet bijleggen als je na drie jaar een nieuwe fiets wilt.

Welke kosten zitten er inbegrepen in het leasebedrag?

In het maandelijkse leasebedrag zitten de volgende kosten inbegrepen:

 • Verzekering
 • Reparatiekosten
 • Onderhoudskosten
 • Pechhulp
 • Servicekosten
 • Afleverkosten
 • Afschrijving

Ontdek de voordelen van private lease

Het particulier leasen van een fiets is een comfortabele, zorgeloze manier om op je droomfiets te kunnen rijden. Wij zetten de voordelen van private lease nog even voor je onder elkaar.

 • Je rijdt op een splinternieuwe fiets van hoge kwaliteit, zonder dat je in één keer het hoge aanschafbedrag hoeft neer te leggen.
 • De fiets is altijd in topconditie door de regelmatige onderhoudsbeurten.
 • Je hoeft je nooit zorgen te maken over (onverwachte) reparatiekosten.
 • Er zijn in Nederland meer dan 800 servicepunten waar je gebruik van kunt maken. Zo zit er altijd een servicepunt bij jou in de buurt! 

Bij Gazelle vinden we dat iedereen een mooie fiets verdient. Een fiets kopen, leasen of financieren; zo is er voor iedereen een mogelijkheid om zorgeloos te fietsen. Ben je benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden? Lees dan meer over het zakelijk leasen van een fiets. Heb je nog meer vragen over leasen? Bekijk dan de veelgestelde vragen.