Gazelle Bosch e-bike

Een elektrische fiets van Gazelle met een Bosch middenmotor fietst moeiteloos door de krachtige en robuuste motor. Je Gazelle is met een Bosch middenmotor uitgerust met een lichte en stille aandrijflijn. 

Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke elektrische Gazelle een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De e-bike is door plaatsing van de middenmotor op de trapas perfect in balans. De Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als de lange afstanden. Met een koppel van minimaal 48 Nm tot maximaal 60 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein. De elektrische fietsen met Bosch middenmotor beschikken over een Walk Assist tot 6 km/uur.

Active Line

Wanneer je kiest voor een Gazelle elektrische fiets met een Bosch middenmotor krijg je een Bosch Active Line of een Bosch Performance Line motor. en e-bike met een Bosch Active Line is vaak een elektrische stadsfiets. Het vermogen van deze e-bikes ligt vaak rond de 40 Nm. Dit is een perfecte middenmotor voor vlakke wegen, zoals ritjes in de stad, dagelijks woon-werk verkeer en recreatieve tochtjes over vlak tot heuvelachtig terrein. Gazelle e-bikes kunnen ook beschikken over een Active Line Plus motor. Hierbij ligt het vermogen rond de 50 Nm. Elektrische fietsen met een Active Line Plus motor zijn vaak iets sportiever en geven net een krachtigere ondersteuning dan de Active Line.

Performance Line

Heb je liever een nog krachtigere motor en fiets je graag sportief met je elektrische fiets? Dan kun je beter een Gazelle e-bike met een Bosch Performance Line kiezen. Het vermogen van deze elektrische fietsen ligt net weer wat hoger dan de Active Line. Denk hierbij aan 63 - 75 Nm. Met deze e-bikes fiets je nog gemakkelijker bergop. De Performance Line is er ook in een Speed variant. Deze levert een hoger wattage aan vermogen en de maximale trekkracht is 75 Nm. Deze motor vind je alleen op de Speed Pedelecs van Gazelle. Deze snelle e-bikes behalen een snelheid tot 45 km/h.

Bosch displays

Elektrische fietsen met een Bosch middenmotor beschikken over een display van Bosch. De bediening van de fietscomputer zit naast het handvat, zodat je veilig door kunt trappen, maar toch makkelijk van stand kunt wisselen. Het display welke op je Gazelle-fiets is geplaatst kan een Bosch Purion, Bosch Intuvia of een Bosch Nyon display zijn. Het display is in het midden van je stuur geplaatst. Alle relevante informatie die je wilt aflezen tijdens je fietstocht zie je op je display. Bijvoorbeeld in welke stand je elektrische fiets staat, hoe hard je fietst en hoe vol de accu is. De Bosch Intuvia en Bosch Nyon displays zijn gemakkelijk van je stuur te halen.

Plaats van de accu

Kies je voor een Gazelle e-bike met Bosch systeem, dan hoort er een geschikte accu bij. De plaats van de accu kan verschillen per elektrische fiets met Bosch middenmotor. Zo kan deze in de bagagedrager, op het frame of in het frame geplaatst zijn. Je kunt bij Gazelle niet kiezen waar je je accu geplaatst wilt hebben. Dit hebben wij al voor je gedaan. Je kunt deze informatie ook altijd terugvinden in de handleiding van je elektrische fiets.

Hoe ver fiets je met een Bosch e-bike?

Hoe ver je met elektrische trapondersteuning (je actieradius) kunt fietsen, hangt in belangrijke mate af van de gekozen accu (300 Wh, 400 Wh of 500 Wh), de bandenspanningweersomstandigheden, wegdek en je ondersteuningsstand. Actieradius van een fiets is altijd een indicatie, omdat er veel verschillende factoren de actieradius kunnen beïnvloeden.