Bosch e-bike

Krachtig en robuust

Moeiteloos fietsen met de krachtige en robuuste Bosch middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke Gazelle met een Bosch middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De krachtige robuuste Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als op lange afstanden. Met een koppel van 48 Nm tot maximaal 60 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein. De elektrische fietsen met Bosch middenmotor beschikken over een Walk Assist tot 6 km/uur. Fiets zorgeloos dankzij jouw Gazelle met Bosch middenmotor.

Bosch Intuvia display

Het overzichtelijke middendisplay van de Bosch middenmotor bedien je eenvoudig met je handvat. Zo hoef je je handen niet te verplaatsen tijdens het bedienen.

Het LCD scherm zorgt ervoor dat je altijd duidelijk je snelheid, afstand, rijtijd en actuele actieradius kunt aflezen. Fietsen met Bosch Intuvia display hebben 4 rijmodi: Turbo, Sport, Tour en Eco.

  • Turbo: directe en maximaal krachtige ondersteuning tot aan de hoogste trapfrequenties voor sportief rijden
  • Sport: onmiddellijke, krachtige ondersteuning voor terrein en stad
  • Tour: gelijkmatige ondersteuning voor lange ritten
  • Eco: effectieve, zachte ondersteuning.

Bosch Nyon display

Het Bosch Nyon display is de eerste all-in-one elektrische fietscomputer met geïntegreerde navigatie. Het navigatie-display kun je aanpassen aan je eigen voorkeuren. Het is mogelijk om 2D of 3D weergave te kiezen net als bij de bekende autonavigaties. De fiets-geoptimaliseerde routeberekening helpt om drukke wegen en omwegen te vermijden. Het display geeft informatie over snelheid, trapfrequentie en bereik, navigeert per GPS en analyseert je conditie. Het Nyon display heeft vier verschillen rijmodi. Zo kies je altijd de motorondersteuning die jij op dat moment nodig hebt.

Het display kan worden aangepast aan je eigen behoeften door middel van de smartphone app: eBike Connect. Zo wordt het display van je fiets een verlengde van je smartphone. Dit biedt de mogelijkheid om tijdens het fietsen je smartphone te gebruiken om bijvoorbeeld te bellen of muziek af te spelen.

Hoe ver fiets je met een Bosch e-bike?

Hoe ver je met elektrische trapondersteuning kunt fietsen, hangt in belangrijke mate af van het type accu. De Bosch Active Line motor heeft met een platina accu een hoge actieradius tot 175 km en zorgt daardoor voor extra lang fietsplezier. Deze motor vind je bijvoorbeeld op een Orange C7+ HMB en op de Vento C7 HMB.

Naast de Bosch Active Line heeft Gazelle ook een Bosch Active Line Plus motor. Met deze motor fiets je in Eco-stand 170 km (op basis van een platina accu). De Bosch Active Line Plus zit bijvoorbeeld op de Gazelle CityZen C8+ HMB en Orange C330 HMB. 

Met de Bosch Performance Line motor fiets je zo'n 130 km met een platina accu. Deze zit bijvoorbeeld op de Ultimate T10 HMB, Ultimate CX HMB en de CityZen T10 HMB. 

Op onze Speed Pedelecs zit een Bosch Performance Line Speed motor. Bij deze motor zit standaard een platina accu en daarmee fiets je zo'n 70 km in de Eco-stand.

'Gouden regels voor het gebruik van fietsaccu's

Om zo lang mogelijk van je fiets (en dus ook jouw fietsaccu) te genieten, is het van belang om de fietsaccu goed te onderhouden. In de praktijk is een maximale levensduur van zo’n 4-5 jaar realistisch. Maar wat moet je er nu voor doen om deze maximale levensduur te bereiken? Hier zijn enkele ‘gouden regels’ voor opgesteld. Deze kun je lezen in onze blog.

Lees bijvoorbeeld altijd de bij jouw fiets geleverde documentatie, zoals de gebruikershandleiding, aandachtig door en neem de laadprocedure en andere gebruikstips ter harte. Bij vragen kun je terecht op de website van jouw fietsmerk en uiteraard ook bij jouw dealer.

Vind je winkel

Een nieuwe (elektrische) fiets koop je in een Gazelle fietsenwinkel. Er staat altijd een Gazelle-dealer voor je klaar.

Help mij kiezen

Welke fiets past bij jou? Wij helpen je je ideale (elektrische) fiets te vinden. Selecteer in de handige filter jouw voorkeuren en bekijk de fietsen die hierbij passen. 

Experience Center

Proefrit maken? Een bezoek aan het Experience Centers is de perfecte manier om onze (elektrische) fietsen te zien en te testen. 

Finance & Lease

Met Finance & Lease fiets je een nieuwe Gazelle voor een vast bedrag per maand. Een prima manier om een nieuwe fiets te rijden zonder in één keer te betalen.