Elektrische transportfietsen

Een transportfiets is de ultieme metgezel voor iedereen die comfortabel, praktisch en stijlvol wil reizen. Of je nu naar je werk pendelt of boodschappen doet, een elektrische HeavyDutyMiss Grace of Bloom transportfiets van Gazelle staat altijd voor je klaar. 

Verschil tussen een stadsfiets en een transportfiets

In de basis lijken een Gazelle stadsfiets en transportfiets veel op elkaar. Toch hebben ze ieder hun eigen voordelen. Waar een stadsfiets gericht is op het comfortabel fietsen in de stad, is een elektrische transportfiets juist ontworpen om onderweg veel mee te kunnen nemen. Transportfietsen hebben daarom altijd een stevige voor- en achterdrager waarop je eenvoudig een mand, krat of zelfs een kinderzitje kunt bevestigen. Dit maakt de transportfiets ideaal voor het vervoeren van boodschappen, schooltassen of andere zware voorwerpen. Daarnaast hebben transportfietsen een stevig frame en brede banden, waardoor je altijd comfortabel en stabiel fietst, zelfs als je de fiets helemaal volgeladen hebt. De kwaliteit straalt dus van een transportfiets af. 

Door alle gebruiksgemakken die een transportfiets heeft, neemt de populariteit verder toe. Steeds vaker is een elektrische transportfiets een prima alternatief om de auto te laten staan. Hiermee draag je niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar ook aan je eigen conditie. 

Waar op letten bij het kopen van een elektrische transportfiets?

Bij Gazelle kun je kiezen voor een elektrische transportfiets met een accu in de achterdrager of in het midden van het frame. Een accu op de achterdrager is over het algemeen gemakkelijker te verwijderen en op te laden, terwijl een accu in het midden een evenredige gewichtsverdeling geeft en daardoor ervaar je een gebalanceerd rijgedrag. Bedenk dus vooraf wat jouw voorkeur heeft. 

Ook kun je kiezen tussen verschillende versnellingssystemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 5 of 7 versnellingen, maar ook een traploos versnellingssysteem behoort tot de mogelijkheden. Wat je kiest, hangt samen met je rijgedrag. Als je veel in de stad fietst en dus veel optrekt, raden we je meer versnellingen aan om overal makkelijk weg te fietsen. Fiets je vooral lange afstanden zonder veel stil te staan, dan kun je prima uit de voeten met 5 versnellingen.

Daarnaast heb je de keuze tussen een lage en hoge instap:

Elektrische transportfiets voor dames

De elektrische transportfiets is ook verkrijgbaar als moederfiets. Het robuuste frame biedt alle stevigheid om veilig je kindje te kunnen vervoeren. En extra handig: de elektrische transportfiets voor dames heeft een voordrager. Door een fietsmand op je voordrager te plaatsen, kun je na de crèche of zwemles altijd nog even langs de supermarkt voor een paar boodschappen. Maar ook een snelle sprint naar je werk is zo gemaakt. Met de mamafiets met mand passeer je elke dag fluitend de ochtendspits. 

Elektrische transportfiets voor heren

Liever een model met een hoge instap? Bekijk dan onze elektrische transportfietsen voor heren. Met deze stevige transportfiets haal je comfortabel snelheden van 25 km per uur en schuif je nooit meer achteraan in de file.

HeavyDutyNL wint in AD schoolfietstest 2023

Dagelijks op de fiets naar de middelbare school? De Gazelle HeavyDuty C7 HMB komt in 2023 als ‘Best getest’ uit de AD schoolfietstest in de categorie elektrische transportfietsen. Met een beoordeling van een 8,4 is dit dé topper om met gemak een tas vol zware boeken mee te nemen. Bekijk het juryoordeel van de HeavyDuty C7 HMB

Kom langs voor een proefrit en vind de beste elektrische transportfiets voor jou

Nog niet zeker welk model bij jou past? Op onze website vergelijk je heel eenvoudig de specificaties van meerdere modellen. In een overzicht zie je in een oogopslag de verschillen en bepaal je waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Natuurlijk ben je ook altijd welkom voor een proefrit. Verspreid over Nederland vind je meer dan 700 fietsenwinkels om langs te gaan om te kijken welke elektrische transportfiets jij fijn vindt fietsen. Natuurlijk ben je ook welkom in een Gazelle Testcenter. Hier staat een expert 45 minuten voor je klaar. Samen gaan jullie op zoek naar de elektrische transportfiets die je dagelijks gemak biedt.

Al duidelijk welke elektrische transportfiets voor jou geschikt is? Bestel dan eenvoudig in onze webshop en jouw droomfiets staat binnenkort rijklaar bij de fietsenwinkel