Telegraaf Nationale Fietstest 2017

De Telegraaf Nationale Fietstest 2017 is weer gepubliceerd! Elk jaar worden diverse fietsen in verschillende categorieën onder de loep genomen en uitgebreid getest. De Fietsersbond en haar leden en de Consumentenbond beoordelen fietsen uit verschillende categorieën, zoals: stadsfietsen, toerfietsen en elektrische fietsen uit acht verschillende prijsklassen.

Gazelle Chamonix S30 is uitgeroepen tot testwinnaar in de categorie Tourfietsen tot € 1199. 

Bekijk onze testwinnaar

Gazelle Chamonix S30 winnaar in categorie Toerfietsen tot € 1199

De Chamonix S30 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald in De Telegraaf Nationale Fietstest in de categorie Toerfietsen tot € 1199,-! De Chamonix S30 wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren. Daarnaast kreeg de fiets van het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, een uiteindelijke score van 8,6!

"De Gazelle Chamonix S30 heeft als enige in deze categorie een derailleurversnelling. Met de drie bladen voor en de 10 speed cassette is het bereik van de Gazelle veel groter dan van de andere drie fietsen. Bovendien zijn de stapjes tussen de versnellingen kleiner en fiets je hierop efficiënter. De lichte fiets met derailleurversnelling is geknipt voor glooiend landschap." 

Bekijk onze winnaar Chamonix S30

Deelnemers Telegraaf Nationale Fietstest 2017

In de categorie Stadsfietsen van € 599 - € 749 is onze Gazelle Esprit C7 tweede geworden. De fiets krijgt vijf sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,8. 

Bij de elektrische fietsen tot € 2500 wordt onze Gazelle Miss Grace C7 HMB ook tweede. De hippe elektrische transportfiets kreeg vier sterren en wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,4. Eindconclusie: "Een goede fiets, mits je het typische ontspannen rijgedrag waardeert. En juist met Bosch-motor kun je ook onder zware omstandigheden rechtop blijven fietsen."

De Gazelle Orange C330 HMB wordt tweede in de categorie e-bikes meer dan € 2500. De fiets krijgt vijf sterren en wordt beoordeeld met een 7,9. Eindconclusie: "Zeer goed rijdende fiets met goede ondersteuning en een zeer fraai vormgegeven frame."

Telegraaf Nationale Fietstest 2016! 

Ultimate S8 winnaar in de categorie Tourfietsen tot € 1599

De Ultimate S8 heeft met grote afstand de eerste plaats behaald in De Telegraaf Nationale Fietstest in de categorie Tourfietsen! De Ultimate S8 wordt door de testers beoordeeld met vijf sterren. Daarnaast kreeg de fiets van het publieksteam, een groep fanatieke fietsers, een uiteindelijke score van 8,6!

De Ultimate S8 heeft geen ketting, maar een schone, duurzame beltdrive van Gates. ‘Nooit meer geklieder en gezeur met smeren en schoonmaken’, schrijft De Telegraaf. Ook de keuze voor hydraulische schijfremmen van Shimano kan het onafhankelijke testpanel bekoren. ‘Je kunt ze goed doseren en ze remmen onder alle omstandigheden goed’.

Bekijk onze winnaar!

Orange C7 HM

Stille kracht

De Orange C7 heeft één versnelling minder dan de Orange C8, maar doet absoluut niet onder qua comfort. Deze fiets is ideaal als je af en toe een duwtje in de rug wilt.

Bekijk deze fiets

 

CityZen C8 HMB

Krachtige sportiviteit

Met de Gazelle CityZen C8 HMB kun je elk avontuur aan. Dankzij de krachtige Bosch middenmotor en hoge actieradius is geen heuvel te hoog of bestemming te ver.

Bekijk de specificaties van deze CityZen

Ultimate S8

Geen ketting, maar beltdrive

Nooit meer onderhoud of het geratel van een ketting tijdens het fietsen. Met de innovatieve beltdrive op de Ultimate S8 fiets je zonder ketting: direct en veel schoner dan een traditionele ketting. Zo profiteer jij van een extra lichte, onderhoudsvrije en stille fietservaring. Bovendien is deze Gazelle-fiets erkend met een Good Industrial Designprijs 2015.

Bekijk deze Ultimate

PUUR_NL+

Stoer en comfortabel

De unieke voor- en achterdrager benadrukken de stoere looks van deze transportfiets, die ook nog eens bijzonder comfortabel fietst. Dankzij het strakke frame en de brede banden rijd je heerlijk relaxt.

Bekijk de PUUR_NL+

Onze winnaars van de Telegraaf Nationale Fietstest 2015!

Ultimate T2i HM testwinnaar Telegraaf Fietstest

Ultimate T2i HM

Wat de testers zeggen over de Ultimate T2i Hybrid M: “Het is een fiets met fraaie vormgeving, stabiel en comfortabel rijgedrag, stijf frame, zeer goede hydraulische schijfremmen, goede koplamp, goede balhoofdvering en Deore derailleurverschellingen". Zowel over het rijgedrag als de ondersteuning waren de testrijders lovend! Sommige testers vonden de zit wel erg rechtop.

"De fiets is voorzien van de Bosch Performance middenmotor. De ondersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden goed. De krachtige ondersteuning werd heuvelop duidelijk beter gewaardeerd dan de ondersteuning van de Active middenmotor van hetzelfde merk. De motor is licht hoorbaar."

Eindconclusie: Fiets met uitstekende rijeigenschappen, laag gewicht, goede afmontage en zeer hoge waardering. De ondersteuning van de Bosch Performance voldeed op het testparcours duidelijk beter dan de fietsen met Bosch Active ondersteuning. De Gazelle Ultimate T2i Hybrid M wordt beoordeeld met een 8,8! 

Bekijk de Gazelle Ultimate T2i HM

Ultimate T1

In de categorie tot € 1.249 kreeg trekkingfiets Ultimate T1 ook vijf sterren en werd daarmee eveneens categoriewinnaar. De testers hebben een lichte voorkeur voor de rechtere zithouding van de Gazelle Ultimate T1, tegenover de sportieve zithouding van de andere deelnemende fietsen. "De fiets heeft een stijf frame en de voorvering voelt prima aan. Hij stuurt prima over een ondergrond met kasseien en oneffenheden heen. De hydraulische velgrem van Magura heeft een prettige remdosering."

Het eindoordeel van de testers: 5 sterren voor rijgedrag en styling en 4 voor afmontage, remmen en verlichting. De Gazelle Ultimate T1 wordt uiteindelijk beoordeeld met een 7,9!

Bekijk onze Ultimate fietsen!

Ultimate T1

Bekijk onze winnaars in diverse fietstesten!

Elk jaar worden in Nederland diverse onafhankelijke fietstesten gedaan door onder andere de Fietsersbond, de Consumentenbond, ANWB, De Telegraaf en Het Algemeen Dagblad (AD).

Hoe worden de eigenschappen van onze fietsen gewaardeerd? Rijdt een fiets comfortabel? Schakelt hij snel en moeiteloos? De vakkundige jury's geven hun ongezouten mening. Bekijk aan welke testen onze fietsen mee hebben gedaan!

Bekijk hier al onze winnaars!

Kom testrijden in ons
Experience Center

In ons Experience Center vind je alles wat je fietshart begeert! Een bezoek is de perfecte manier om inspiratie op te doen wat er allemaal op fietsgebied mogelijk is. Ons Gazelle assortiment is te zien en te testen. 

 

 

Kom langs en maak een proefrit

Bekijk onze brochure!

Bekijk en download onze brochure. In onze brochure vind je een selectie van onze elektrische, stads-, trekking-, lifestyle en Ultimate fietsen! Bekijk het actuele aanbod en prijzen hier.

Wil je de brochure liever per post ontvangen? Vraag deze dan direct aan en ontvang deze gratis binnen 2 - 3 werkdagen thuis.

Bekijk onze brochure

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste fietsnieuws, tips over onderhoud van jouw Gazelle-fiets en acties en aanbiedingen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief
E-mailadres is verplicht
E-mailadres is niet valide
Oeps er is iets fout gegaan.

Bedankt voor het inschrijven!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste fietsnieuws, tips over onderhoud van jouw Gazelle-fiets en acties en aanbiedingen.

Aanmelden voor de nieuwsbrief
E-mailadres is verplicht
E-mailadres is niet valide
Oeps er is iets fout gegaan.

Bedankt voor het inschrijven!

Mijn opgeslagen fietsen
{{ item.Name }} {{ item.Name }} v.a. € {{ item.Price }},-
Mijn te vergelijken fietsen
{{ item.Name }} {{ item.Name }} v.a. € {{ item.Price }},-
Winkelmand {{ bikes.length }}
{{ bike.BikeModelName }} {{ bike.Config.FinanceType == FINANCE_TYPE.LEASE ? "Lease" : "Financieren" }} Voeg nog een fiets toe Bestellen