Kinderfietsen van Gazelle

We hebben ontzettend lang kinderfietsen gemaakt. We durven inmiddels wel te stellen dat we goed weten waar een kinderfiets aan moet voldoen. Maar dat verschilt natuurlijk per kind. Zijn het rasechte racers of elegante paradepaardjes? Eén ding weet je bij ons altijd zeker: elke kinderfiets is gemaakt van de beste materialen. Dus er moet een hoop mee gebeuren voordat je naar een fietsenmaker op zoek moet. En, laten we wel wezen, dat is zeker bij kinderen geen overbodige luxe!

Let op: Wij maken & verkopen geen kinderfietsen meer. Wellicht kun je bij een winkel in de buurt nog kinderfietsen van Gazelle kopen. Check hier voor een winkel in de buurt

Onze kleinste framemaat is op dit moment 46. Hierop kun je meestal al fietsen vanaf een jaar of 12. Ideaal dus voor de middelbare school. 

Jongensfiets of meisjesfiets?

Zoek je een kinderfiets voor een jongen of een meisje? Dat is een niet geheel onlogische eerste vraag. Voor zowel jongens als meisjes hebben we verschillende soorten fietsen. Zo hebben we robuuste transportfietsen met een handige voordrager, waarop ze hun sporttas of schoolboeken op kunnen vervoeren. Voor wie heerlijk rechtop wil zitten, hebben we een klassieke omafiets. Stuk voor stuk bloedmooie dingen in de maat die het beste bij het kind past, of het nou een 24 inch of 26 inch kinderfiets is.

Unsere Fahrräder für Kids sind wartungsarm, haben eine Dreigangschaltung und ein ART-zertifiziertes Schloss.
Ein Rad, das auch mal einen Stoß verträgt, dank kratzfestem Lack, sehr hartem Alurahmen und geschlossenem Kettenkasten

Kies voor een robuuste, stoere kinderfiets

Zoals gezegd: als het op de kleintjes aankomt, kan het vaak geen kwaad om voor een stoere, robuuste kinderfiets te kiezen. Die kunnen wel tegen een stootje, of vier. Een andere belangrijke keuze voor de onderhoudsgevoeligheid van een kinderfiets zijn de versnellingen. Versnellingen zijn, zeker bij tegenwind, wel zo lekker, maar tegelijkertijd maken ze de fiets wel iets kwetsbaarder. Belangrijk om goed over na te denken, dus.