Herenfietsen

Onze herenfietsen, ook wel fietsen met hoge instap genoemd, zijn er in alle soorten en maten. Ga je er graag op uit en zoek je daarbij de grens op? Kies dan voor een van de sportieve herenfietsen, voorzien van een groot aantal versnellingen en bestand tegen een stootje. Gebruik je je fiets voor dagelijks woon-werkverkeer en kun je wel een duwtje in de rug gebruiken? Kies dan voor een elektrische herenfiets

Een herenfiets kopen? Verken je mogelijkheden!

Weinig is zo persoonlijk als een fiets kopen voor heren. Welke herenfiets jou op het lijf geschreven is, heeft alles te maken met je levensstijl. Verleg jij graag je eigen grenzen, of slinger je dagelijks door het drukke stadsverkeer? Wat jouw ultieme uitdaging ook is, Gazelle is gemaakt om met je mee te gaan. Een mannenfiets kopen is het begin van een nieuw avontuur. Denk ook eens aan een elektrische herenfiets

Lichtgewicht herenfietsen

Als je je fietsprestaties echt wilt verbeteren, kies dan voor een lichte herenfiets. Een model met lichtgewicht aluminium frame en dito onderdelen is toegesneden op snelheid en wendbaarheid. Het lichte gewicht van je herenfiets maakt dat je sneller kunt afdalen, gemakkelijker de wind trotseert en probleemloos anticipeert op wegomleggingen of smalle straatjes. De herenfiets lichtgewicht is ook ideaal om het extra gewicht van een motor te compenseren. Haal deze sportieve herenfiets in huis, en je bent klaar om kilometers te maken.

Herenfietsen met terugtraprem of handrem

De herenfiets met terugtraprem is een typisch Nederlands fenomeen. Dat deze rem in de Lage Landen zo populair is, heeft alles te maken met het regenachtige klimaat en het vlakke landschap. De terugtraprem is praktisch onverwoestbaar en heeft geen draadjes die kapot kunnen gaan. Dat maakt de mannenfiets met terugtraprem tot een betrouwbare keus voor dagelijks stadsverkeer. Wil jij met je fiets ook kunnen toeren? In dat geval is een herenfiets met handrem aan te bevelen, zeker als je graag heuvelachtige gebieden opzoekt. Een handrem raakt ook bij langere remafstanden zoals afdalingen, niet oververhit. Om ook bij slecht weer snel en precies te kunnen remmen, is de herenfiets met schijfremmen een aanrader. Met deze remmen hoef je ook niet bang te zijn dat je velgen gaan slijten.

Herenfiets met versnellingen

Een herenfiets met versnelling biedt het voordeel dat je langzamer en sneller kunt fietsen met hetzelfde aantal trapbewegingen. Verder is een herenfiets met versnellingen handig als je vaak gewicht op je fiets meetorst, zoals een gevuld krat op je elektrische transportfiets, een kinderzitje of een aanhanger. Maar ook bij het trotseren van bruggen of tegenwind kunnen versnellingen een uitkomst zijn! Neem dus snel een kijkje in ons assortiment en kies jouw favoriete herenfiets 28 inch met versnellingen.

Herenfiets 28 inch of 61 cm?

Inches en centimeters geven je informatie over de maat van een fiets. Elke herenfiets voor volwassenen beschikt over 28-inch wielen. De framemaat (altijd in centimeters) is van belang voor het kiezen van de juiste fiets. De Gazelle herenfietsen met 28 inch zijn beschikbaar in de framematen 49, 51, 53, 57, 61 en 65. Per model kan het aantal beschikbare framematen verschillen.

Bereken je framemaat
Op basis van jouw lichaamslengte bereken je de ideale framemaat van je fiets:

Lichaamslengte Framemaat
1.50 - 1.65 meter 49
1.55 - 1.70 meter 51
1.60 - 1.75 meter 53
1.70 - 1.85 meter 57
1.85 - 1.95 meter 61
1.95 - 2.10 meter 65

Zijn er voor jouw lichaamslengte twee framematen beschikbaar? Laat je dan adviseren bij een van onze Gazelle-winkels of onze Experience Centers.