Trekkingfietsen

Een trekkingfiets, de ideale sportieve metgezel tijdens lange toertochten. Het lichte gewicht, de vele versnellingen en slimme innovaties maken onze trekkingfietsen tot sportieve kilometervreters. Voor dagelijks gebruik of verre fietsvakantie. Dankzij verstelbare onderdelen als het stuur en zadel, pas je eenvoudig jouw fietscomfort aan. Geen afstand is te ver! Bekijk ook onze elektrische Trekkingfietsen.

Populaire trekkingfietsen

Ga voor de sportieve trekking met hoogwaardige onderdelen, strakke vormgegeven aluminium frame en carbon voorvork. Trekkingfietsen garanderen sportief fietsgedrag en door de lage, ruime instap stap je makkelijk op en af. Door het lage gewicht zijn zij bij uitstek geschikt om makkelijk vervoerd te worden.

Trekkingfiets, hybride fiets of toerfiets?

Is het nu een trekkingfiets, een hybride fiets of een toerfiets? Deze termen worden allemaal gebruikt voor dezelfde soort fietsen. Wij noemen het trekkingfietsen. Dit zijn fietsen die zeer geschikt zijn voor de lange afstanden, echt kilometervreters. Er even opuit in het weekend, of een lange toertocht maken. Alles is mogelijk op onze trekkingfietsen.

Kenmerken trekkingfietsen

Wat maakt een trekkingfiets nu een echte trekkingfiets? De toerfiets is heel compleet uitgerust. Dat moet ook wel wanneer je van plan bent om veel kilometers op je fiets te gaan maken. Wat zijn nu echt de kenmerken van een trekkingfiets?

  • Sportieve, comfortabele zithouding: de zithouding is vaak iets sportiever, maar blijft zeer comfortable. Ideaal voor de lange afstanden.
  • Lichtgewicht: licht van gewicht zodat je gemakkelijk veel kilometers fietst. 
  • Stijf frame: omdat de fiets ook met bepakking wendbaar moet zijn, is het frame vaak stijf. Om deze reden zijn trekking damesfietsen vaak uitgerust met een midden instap. Voor de stabiliteit van het frame.
  • Derailleurversnellingen: Dit soort versnelling zorgt voor een groot bereik, zodat je altijd lekker licht kunt fietsen. 
  • Onderdelen: Onze trekkingfietsen zijn uitgerust met een bagagedrager. Soms zelfs bij het voorwiel, zodat je extra veel bagage mee kunt nemen op je fiets. Daarnaast zijn onze trekkingfietsen voorzien van een slot, kettingscherm, snelbinders en verlichting. 

Gazelle toerfiets kopen

Onze trekkingfietsen koop je eenvoudig online. Vind je ideale fiets, stel hem samen en koop je trekkingfiets online. Liever naar de winkel? Vind dan een Gazelle fietsenwinkel bij jou in de buurt 

Maak een proefrit op een Gazelle toerfiets

Heb je je keuze gemaakt? Of twijfel je nog aan het type trekkingfiets die past bij jouw levensstijl? Twijfel je tussen een toerfiets voor dames (lage of midden instap) of een toerfiets voor heren (hoge instap)? Of heb je liever een elektrische trekkingfiets?

Breng dan een bezoek aan een van onze Gazelle Experience Centers. Hier vind je al onze fietsen en heb je de mogelijkheid om naar hartenlust te testen. Fiets een rondje en ervaar zelf welke fiets het beste bij je past.