RAI Vereniging de Fiets Awards

Jaarlijks organiseert de RAI Vereniging de Fiets Awards. Gazelle fietsen nemen elk jaar deel aan deze Fietsverkiezing. Ontdek welke van onze fietsen genomineerd zijn of prijzen hebben gewonnen in verschillende categorieën.

  • Onafhankelijke test
  • RAI Vereninging
  • Beste geteste fiets van het jaar

Eclipse C380 HMB wint de titel 'E-bike van het Jaar' 2024

De jury van de RAI Fiets Awards 2024 is heel enthousiast over de Eclipse C380 HMB:

"Deze e-bike is met liefde samengesteld. Het plaatje klopt tot in detail: de mooie lijnen versterkt door de verschillende kleuren voor het voor- en achterframe. En al fietsend wordt dit versterkt door de fraaie en luxe cockpit met de stuurpen als blikvanger. Het stabiele frame, de oversized banden en de verende voorvork zorgen voor een vertrouwde en veilige rijervaring die je van een moderne ebike mag verwachten. Schakelen doe je traploos en de moderne middenmotor werkt stil en doet onopvallend goed zijn werk. Mooi detail is het oplaadpunt van de accu net achter de staande buis. De ingebouwde gps-sensor en standaard diefstal- en schadeverzekering maakt dat je er zorgeloos van kan genieten."

Makki Travel genomineerd voor 'Bakfiets van het Jaar'

Onze elektrische bakfiets Makki Travel is genomineerd voor de Fiets Awards 2024 in de categorie 'Bakfiets van het Jaar' door de RAI Vereniging.

Eclipse Speed genomineerd voor 'Speed E-bike van het Jaar'

Onze speed pedelec Eclipse Speed is genomineerd voor de Fiets Awards 2024 in de categorie 'Speed E-bike van het Jaar' door de RAI Vereniging.

Chamonix S11 genomineerd voor 'Fiets van het Jaar'

Onze niet-elektrische fiets Chamonix S11 is genomineerd voor de Fiets Awards 2024 in de categorie 'Fiets van het Jaar' door de RAI Vereniging.

Winnaar Speed E-bike van het jaar 2021: Nº1

De jury van de FietsAwards 2021 is heel enthousiast over de Nº1: 

"De Nº1 is een stoere, unieke verschijning die meteen indruk maakt. Deze fiets wil je hebben! Geïntegreerde accu, automatische naafversnelling, beltdrive en een connected display. Het ontwerp én de uitrusting is helemaal 2021. En tussen de speed pedelecs maakt de volledig geïntegreerde cockpit een onderscheidende uitstraling.”

Winnaar Speed E-bike van het jaar 2020: Ultimate Speed 380!

Deze fiets laat je optimaal genieten van je vrije tijd. En fietst net zoals hij eruit ziet: super comfortabel en met een sportieve uitstraling. Gekenmerkt door zijn innovatieve en dynamische design is de Ultimate een lust voor het oog. 

Beoordeling jury: 
Met de Speed E-bike fiets je gezond en snel naar het werk. Deze winnende fiets weet daar ook nog het allerbelangrijkste aan toe te voegen: fietsplezier. De accu en motor van de fiets zijn in het frame geïntegreerd en zorgen voor de gewenste stabiliteit. De fiets schakelt traploos, heeft brede anti-lek banden en een verende voorvork. Met recht een winnaar in de categorie Speed E-bike van het jaar 2020.  


Gazelle twee keer genomineerd voor Fiets van het Jaar 2020


RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 33e keer, de E-bike van het Jaar voor de 10e keer en Speed E-bike voor de 6e keer.

De vakjury heeft tijdens de intensieve testdagen 55 fietsen uitvoerig aan de tand gevoeld en heeft in twee belangrijke categorieën gekozen voor een e-bike van Gazelle. Relevante criteria voor de jury waren onder meer de constructie, de uitrusting, styling, veiligheid en prijs/kwaliteitsverhouding van de deelnemende fietsen. De genomineerden van Gazelle: de Ultimate C8+ HMB in de categorie E-bike van het Jaar 2020 en de Ultimate Speed 380 in de categorie Speed E-Bike van het Jaar 2020.

Fiets van het jaar 2019

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 32e keer, de E-bike van het Jaar voor de 9e keer en Speed E-bike voor de 5e keer.

De Ultimate S-Line Configurable bike was genomineerd voor "Fiets van het jaar 2019". Deze fiets is perfect voor woon-werk verkeer. Het is de eerste fiets van Gazelle die geheel naar eigen wensen is aan te passen, omdat je 9 verschillende zaken kunt configureren. Hierdoor kun je de fiets geheel naar eigen behoefte afstemmen. 

Foto: Fiets van het Jaar (RAI Vereniging).

Fiets van het Jaar 2018

De Gazelle CityGo C3 is winnaar van Fiets van het Jaar 2018! 

De winnaars zijn vrijdag 2 maart bekend gemaakt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike Motion, E-bike Xperience en Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Wat zei de jury over de Gazelle CityGo: “De CityGo C3 is een eigentijdse fiets met robuuste rijeigenschappen. De fiets kent modieuze kleuren, is goed in balans en biedt waar voor zijn geld”, aldus het rapport van de jury. Die bestond uit onafhankelijke experts van onder meer RAI Vereniging, de ANWB en fietsmedia.

Fiets van het jaar 2017

Alweer voor de 30e keer wordt de verkiezing 'Fiets van het Jaar' georganiseerd door RAI Vereniging.Onze Esprit C3 is genomineerd om Fiets van het jaar 2017 te worden! Vorig jaar won onze CityZen Speed de 'E-bike van het jaar 2017'

Met deze connected speed pedelec laat Koninklijke Gazelle volgens de jury zien hoe de fiets van de toekomst er uitziet.

Fiets Innovatie Award 2017

Gazelle Nº1 winnaar!

Met deze connected speed pedelec laat Koninklijke Gazelle volgens de jury zien hoe de fiets van de toekomst er uitziet. De jury prijst de uitdaging die Gazelle is aangegaan om deze conceptfiets te ontwikkelen en te laten zien welke geavanceerde toepassingen de komende jaren gemeengoed worden. De fiets is ontworpen vanuit één esthetisch geheel waarbij gedacht is aan zelfs het kleinste detail. De techniek – accu, motor, aandrijving en kabels – is weggewerkt in het onderste deel van de fiets. Daarboven zit het topframe, het modieus gevormde deel dat het uiterlijk bepaalt en waar de user interface zit. De bodypanelen geven de Nº1 een strak uiterlijk en dragen bij aan een stille fiets. 

Esprit C3 genomineerd Fiets van het jaar 2017!

Wat verlang jij van een fiets? Moet je er lange afstanden mee rijden? Zware bagage vervoeren? Of ontspannen van A naar B fietsen? Ontdek de vernieuwde Esprit C3: licht en modern design gecombineerd met hoogwaardige onderdelen. Goed voor jarenlang fietsplezier. Eerder dit jaar won deze fiets de Gio Award! Bekijk hier de beoordeling.

Ontdek de vernieuwde Esprit C3: licht en modern design gecombineerd met hoogwaardige onderdelen.
De speed pedelec CityZen Speed is ideaal voor forenzen.

Gazelle CityZen Speed winnaar 'Speed e-bike van het jaar 2016'

De speed pedelec CityZen Speed is ideaal voor forenzen. De consument rijdt snel langs de files naar zijn of haar bestemming en komt toch onbezweet en ontspannen aan. Naast dat het een zeer praktische manier van transport is, vindt de consument het ook gewoon leuk om vol power door het landschap te fietsen.

Speciale aspecten:

  • Krachtige en uiterst soepele ondersteuning van de Bosch Performance Line middenmotor
  • Krachtige hydraulische remmen
  • Licht van gewicht
  • Voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Sportieve zit en licht fietsen dankzij het CityZen frame

Beoordeling van de jury

De jury heeft bij de beoordeling van deze categorie met speciale aandacht gekeken naar de rijeigenschappen, techniek en constructie van deze snelle e-bike. Het is Gazelle met de CityZen Speed gelukt om naast deze zaken aandacht te besteden aan een sportief design wat aansluit bij het gebruik.