Fietsplan 2023

Veel werkgevers zien het belang van een vitaliteitsbeleid voor hun medewerkers. Het fietsplan is in het leven geroepen om zowel werknemers als bedrijven voordelen te bieden. Door deel te nemen aan dit door de overheid gesteunde plan, dringen we met zijn allen de CO2-uitstoot terug. Bovendien zorgt een brede inzet van een fietsplan aantoonbaar voor vitale medewerkers, met een kleinere kans op arbeidsverzuim. 

Hoe werkt een fietsplan?

"Hoe werkt een fietsplan?" is waarschijnlijk de eerste vraag die bij je opkomt. We leggen het je graag uit. Via je werkgever kun je met een financieel voordeel een nieuwe fiets of e-bike aanschaffen. Waar je normaal een nieuwe fiets aanschaft vanuit je nettoloon, gaat dit bij het fietsplan vanuit het brutoloon. Het voordeel voor jou als werknemer? Je betaalt over het aankoopbedrag geen belasting. Hoe hoger je brutoloon, hoe meer voordeel je hebt. 

Een rekenvoorbeeld

Stel je wil een fiets van 1.000 euro aanschaffen en je valt in de belastingschijf van 48% (fictief), dan betaal je 1.000-480=520 euro voor de fiets. Heb je al een fiets op het oog, maar weet je niet in welke belastingschijf je valt? Je kunt altijd bij de HR-afdeling van jouw organisatie terecht om de voordelen van het fietsplan voor jouw situatie te berekenen. 

Tegemoetkoming van de werkgever

Iedere werkgever in Nederland kan gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Met de WKR reserveert de werkgever een vast percentage van de bruto loonsom. Binnen dit gereserveerde bedrag, kan hij zelf bepalen waar hij dit onbelast aan uitgeeft. Je kunt hierbij denken aan een kerstpakket of een bedrijfsfeest, maar hij kan hiermee natuurlijk ook een bijdrage leveren aan jouw nieuwe elektrische fiets.

Je fiets kopen met het fietsplan

Doet je bedrijf mee met het fietsplan? Dan is het nu tijd om een fiets uit te kiezen. Met onze e-bikes kies je voor optimaal fietscomfort tijdens woon- en werkverkeer. Hang na aankomst op het werk je accu in het stopcontact, zodat je ook weer veilig thuiskomt. Zo staat niets je meer in de weg om de auto te laten staan. 

Gazelle is al sinds jaar en dag dé bekendste fietsenmaker van Nederland. Gazelle staat voor kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak. Dit geldt niet alleen voor traditionele fietsen, maar ook voor moderne elektrische fietsen. Wil je een e-bike kopen met je fietsplan? Bespreek je wensen met je werkgever en kies samen voor Gazelle.