Panasonic e-bike

Panasonic voorwielmotor

Gazelle heeft in Panasonic een bewezen partner gevonden. De koppeling van onze kwaliteit aan de bijna twintigjarige ervaring van Panasonic met elektrische fietsen, resulteert in robuuste fietsen met de keuze uit verschillende accupakketten. De Panasonic voorwielmotor is zodanig compact vormgegeven, dat de Gazelle HF modellen met Panasonic voorwielmotor op een normale fiets lijken. Daarnaast kan je vanwege de plaatsing van de motor in het voorwiel ook zonder ondersteuning makkelijk fietsen. De elektrische fietsen met Panasonic voorwielmotor hebben een natuurlijk rijgedrag en zijn zeer stil.

Panasonic middendisplay

Bij een Panasonic voorwielmotor krijg je afhankelijk van het elektrische fietsmodel een zij- of middendisplay. Beiden zijn gemakkelijk te bedienen met de handvatten. Zo hoef je nooit meer je handen te verplaatsen wanneer je je fietscomputer wilt bedienen. Bovendien beschikt dit display over een micro-usb voor het opladen van jouw smartphone of navigatie via het scherm. De luxe fietscomputers van Panasonic zijn overal op voorbereid.

  • High: krachtige ondersteuning tijdens het trappen om comfortabel te fietsen, zelfs helling op en met bagage
  • Standard: gelijkmatige ondersteuning met groot bereik
  • Eco: ondersteuning is minder intensief, maar je kunt langere afstanden bereiken met één acculading
  • Off: geen ondersteuning, maar display geeft belangrijke informatie weer.

Panasonic zijdisplay

Bij een Panasonic voorwielmotor krijg je afhankelijk van het elektrische fietsmodel een zij- of middendisplay. Beide zijn gemakkelijk te bedienen met de handvatten. Zo hoef je nooit meer je handen te verplaatsen wanneer je je fietscomputer wilt bedienen. Bovendien beschikt dit display over een micro-usb voor het opladen van jouw smartphone of navigatie via het scherm. De luxe fietscomputers van Panasonic zijn overal op voorbereid.

  • High: krachtige ondersteuning tijdens het trappen om comfortabel te fietsen, zelfs helling op en met bagage
  • Standard: gelijkmatige ondersteuning met groot bereik
  • Eco: ondersteuning is minder intensief, maar je kunt langere afstanden bereiken met één acculading
  • Off: geen ondersteuning, maar display geeft belangrijke informatie weer.

Bepaal zelf jouw actieradius

Hoe ver je met elektrische trapondersteuning kan fietsen, hangt in belangrijke mate af van het type accu. Bij aanschaf van je Gazelle HFP met Panasonic voorwielmotor heb je de keuze uit vier accu’s (brons, zilver, goud en platina) met elk een andere capaciteit en bijbehorende actieradius. De Panasonic motor heeft een koppel van wel 30 Nm en een actieradius tot 110 km en zorgt daardoor voor eindeloos fietsplezier. 

De hoogte van de actieradius is mede afhankelijk van de volgende factoren: versnelling, bandenspanning, gewicht berijder, fietssnelheid, het landschap, tegenwind, leeftijd van de accu en de ingestelde ondersteuning. De laadcapaciteit zal in de loop der tijd afnemen, afhankelijk van gebruik, leeftijd en onderhoud. 

'Gouden regels voor het gebruik van fietsaccu's

Om zo lang mogelijk van je fiets (en dus ook jouw fietsaccu) te genieten, is het van belang om de fietsaccu goed te onderhouden. In de praktijk is een maximale levensduur van zo’n 4-5 jaar realistisch. Maar wat moet je er nu voor doen om deze maximale levensduur te bereiken? Hier zijn enkele ‘gouden regels’ voor opgesteld. Deze kun je lezen in onze blog.

Lees bijvoorbeeld altijd de bij jouw fiets geleverde documentatie, zoals de gebruikershandleiding, aandachtig door en neem de laadprocedure en andere gebruikstips ter harte. Bij vragen kun je terecht op de website van jouw fietsmerk en uiteraard ook bij jouw dealer.